lørdag 23. februar 2013

Oppskrift på indisk suppe.




Du trenger:
  • 1/2 rød chilli finhakket.
  • 1/2 gul løk finhakket.
  • 1. hvitløksfedd finhakket.
  • Litt rød paprika finhakket.
  • 2 gulrøtter grovt raspet.
  • 1 eple grovt raspet.
  • 2 ts carry
  • 2 ts rød carry pasta.
  • 1/2 dl matfløte.
  • 2 hønsebuljong.
  • 1 liter vann.
  • Svinekjøtt eller kyllingkjøtt (1 kotelett eller en kyllingfilet kuttet i små terninger)
  • (egentlig burde jeg hatt ingefær i også, men det hadde de ikke på butikken i dag.)


Slik gjør du:
Finhakk løk, hvitløk, paprika og chilli.
Rasp gulrot og eple.
Stek løk/hvitløk/paprika og chilli i en panne med litt smør/olje til løken er myk.

Ha så raspet gulrot og eple i pannen sammen med carry og carry pasten.
 
Legg grønnsakene i en gryte sammen med 1 liter vann og 2 hønsebuljong terninger og kok opp.
La småputre i 5-6 minutter mens du steker kjøttet.
Ha så kjøttet oppi gryten og smak til med matfløte for å runde av smaken litt..
Kok opp og nyt.
Hvis du vil ha litt tykkere konsistens på suppen kan du blande vann og litt maisena sammen før du tilsetter dette i suppen..
Dette er i mine øyne en suppe med mye smak, den varmer godt i en kald vinterkropp..


Server og nyyyyt..
Veldig godt med frisk koriander dryss på toppen og hjemmelaget brød ved siden av..
Denne supper kommer hvertfall vi til å lage flere ganger, den var passe sterk for meg som ikke er vant med sterk mat, og Samboeren min tilsatte bare litt ekstra carry past i sin..
Ikke er den alt for usunn heller ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Ha en flott dag :)