mandag 14. januar 2013

Kylling frikasse oppskrift.

Idag kommer jentene over på middag, og da er det kylling frikasse som står på menyen.
Siden noen av dere savner flere oppskrifter kommer nå oppskriften på kylling frikasseen jeg lager :)

Kraften:
1 hel kylling.
2 fedd hvitløk.
2 laurbærblad.
Salt.
Pepper.
Det grønne på en purre.
1 gulrot.
Gjerne sellerirot hvis du har.

Legg kyllingen i en gryte som ikke er så mye større enn selve kyllingen, jo mindre gryte jo mindre vann trenger du og jo mer smak får kraften.
Legg oppi krydder, grønnsaker og vann.
Kok opp og skru ned varmen så det holder seg akkurat under kokepunktet.
La kyllingen trekke til kjøttet løsner fra låret.

Kraften kan kokes ned hvis det er ønskelig med sterkere smak.

Sausen:
3 SS smør.
3 SS mel.
Kraft.
Melk/fløte.
Muskatt nøtt.
Noen dråper sitron.

Smelt smør og ha mel oppi, la surre et minutts tid før du starter å spe med kraft, spe med litt og la det koke inn før du sper med mer.
Ha etter hvert oppi melk/fløte og spe på samme måte til sausen får ønsket konsistens.
Når sausen har passe konsistens river du litt muskattnøtt oppi, jeg har aldri målt men vil tippe jeg bruker 1/2-1 ts.
Smak så til med noen sitrondråper og salt/pepper.

Tilsett gulrot og finkuttet purre i sausen og la det koke ca 10 minutter før du hiver oppi kyllingen og la det trekke/småkoke til potetene er ferdige.

Serveres med poteter/ris.

1 kommentar:

  1. NAM :) Du er så flink til sånn hjemmelaga mat! *Misunner*

    SvarSlett

Ha en flott dag :)