tirsdag 22. oktober 2013

Kjøttsuppe og løksaus.

Noe av det beste og mest beroligende jeg vet er å stå på kjøkkenet og lage/ bake mat (rydde opp der i mot er ikke like gøy), jo mer som må kuttes og dilles med jo gøyere er det.
Så når mannen ønsket kjøttsuppe med løksaus til middag i dag var ikke jeg sen å be.

Det er mye grønnsaker som skal kuttes, det er en kraft som skal smaksettes slik at den blir perfekt, det er løk som skal surres og man må komme frem til en perfekt kombinasjon av surt og søtt.
Det er rett og slett mye som må gjøres og en type middag jeg fint kan holde på med hele dagen :)

Her har dere en ca oppskrift fra meg (jeg skriver ca fordi vi alltid lager en STOR gryte når vi først lager slik at vi har mat for to dager).

Til suppa trenger du:


  • 1 lite kålhode.
  • 1 sellerirot på str med håndflaten.
  • 1 purre med mye hvitt på (eventuelt to hvis det er lite).
  • 2 stk persillerot.
  • 4 store gulrøtter.
  • 1 liten kålrot.
  • ca 1,5 kg høyrygg.
  • (kraft bein om du skal ha goood kraft) 3 buljong terninger (smak mot slutten om du må ha mer).
  • Pepper, laurbærblad, salt.
Fyll en stor gryte med vann og ha i laurbærblad, 1 SS pepper og 1 SS salt,ha det grønne fra purren, litt sellerirot i gryten også. Fyll vann slik at det dekker kjøttet og trekk kjøttet til det er mørt og lett faller fra hverrandre når du drar i det med to gafler.
Skum av når det koker opp.
Kutt grønnsakene i små terninger/tynne ringer slik at dette er klart.
Når kjøttet er ferdig tar du det ut fra kraften og siler kraften slik at den blir uten grums.
Tilsett grønnsakene og kjøttet igjen og la det småkoke i ca 30 minutter.

Løksaus:
  • 2 Store løk.
  • Smør.
  • Hvetemel.
  • Kraft fra kjøttet.
  • Sukker.
  • Eddik.
  • Salt.
Kutt løken i tynne strimler og stek slik at løken svetter (blir blank).
Smelt ca 2 ss smør i en gryte og ha på litt og litt mel til det blir en "deig" når du rører det sammen.
Spe med litt og litt kraft til du har en saus som er så tykk som du liker den og ha løken i.
La dette koke i 10-15 minutter mens du smaker til med eddikk og sukker (Bare ta litt og litt om gangen.) til smaken passer dine ganer.

Server grønnsaker og kraft som forrett og kjøtt, kokte poteter og løksaus som hovedrett :)

Kjøttet etter koking.
Noen av grønnsakene som er kuttet opp.
Kjøtt og grønnsaker klare til servering, jeg liker nemlig grønnsaker ved siden av kjøttet og sausen også :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Ha en flott dag :)